Sosyal Medya

Güncel

Kazakistan’a giden Türk kamyonlarına Rusya'dan geçiş izni

Rusya Türkiye'nin Kazakistan’a giden kamyonlarına geçiş izni verecek



Rusya Federal Gümrük Servisi Türk mallarını taşıyan Kazakistan nakliye araçlarına kendi sınırlarından geçmesini izin vereceği bildirildi.

Haber, Kazakistan Maliye Bakanlığı Devlet Gelirler Komitesi başkanı Devlet Ergozin tarafından dün Facebook'taki sayfasında yayınladı.

Açıklamada, Türkiye'den gelen mallar ile Avrasya Ekonomik BirliÄŸi (AAET) Kazakistan'dan gelen  kamyonların önümüzdeki günlerde sınırı geçmesine izin verileceÄŸi belirtildi.

Türkiye'den yola çıkan ve Rusya üzerinden Kazakistan’a geçmek isteyen çok sayıda nakliye kamyonu  25 Kasım'dan bu yana gümrük kontrol noktalarında, Rusya-Gürcistan sınırındaki Lars ve Rusya-Ukrayna sınırındaki Troebortnoye Krupets sınır kapılarında bekletiliyor.

Bazı haberlerde bir kısım nakliye kamyonlarının Rusya’yı teÄŸet geçerek alternatif yolları kullanmaya baÅŸladığı da bildirilmiÅŸti.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, 28 Kasım tarihinde Türkiye’den ithalatını sınırlayan bir kararname imzalamıştı. 24 Kasım tarihinde Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden Rus askeri uçağının Türk ordusu tarafından düşürülmesi üzerine iki ülke arasında gerginlik baÅŸlamıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.